Мой бацька самых чэсных правіл Пагіб геройскі на вайне, Наследства ён нам не аставіў, Таму ражала маць мяне. Срэдзі расценій і жывотных Я рос і с мужыкамі жыў, Круціў хвасты кабылам потным І с хуліганамі дружыў. Вучыўся у школе ніжасрэдняй І вершы Быкава чытаў. Сядзеў на парце на паследняй Ды голых цётак рысаваў, За што учыцель дзядзя Ваня Указкай стукнуў у лоб мяня На нашым на абразаванні С тых пор слегка памешан я. А на гісторыі аднажды Я з чувствам гордасці сказаў, Што наш Скарына - хлопец важны, Таму што у Піцеры бываў. Яшчо я занімаўся спортам, Быу па каххею я мастак, І пра мяне казалі горда: "Здаровы вымахаў дурак!" Я быу ігрок, канешне, класны, Бо клюшак сто зламаў адных, Ды вось для обшчэства апасны - Таму сядзеў у запасных. Патом у армію прызвалі, І там рэбяты-чэрпакі Такіх звяздзюлін надавалі, Адбіў паследнія мазгі, Што асазнаў прэдназначэнне Сваё высокае у мамент: Я Родзіны маей спасенне, Яё бяссменны... старшыня Пра безатцоўшчыну забыўшы, Я стаў с каррупцыяй барэц, Быу проста лабатрас я быўшы, А зараз усех дзяцей айцец. Цяпер усталымі рукамі Нясу хрустальны я сасуд, Бальшымі пью з яго глаткамі, А астальныя пусць... пацерпяць. Я збіў зеніткай інтурыстаў, І, штоб давольны быў народ, Я ператрахіваў міністраў: Глядзел, хто врот, а хто не врот. Аднажды я за яйца взяўся - Весь проста потам ізашоў, Штоб чалавечаскія яйца Папалі к каждаму на стол. Я акружыў народ заботай, Яго пазбавіў ушывых блох І па майму ТВ з ахвотай Сказалі: я вышэй, чэм Бог. Каторы срок ужо матаю, К труду тяжоламу прывык, Але ўсе чашчэ панімаю, Што буде хутка мне кірдык. Куды ж падзецца небараке? Куды ні плюнь - урагі кругом! Схавацца думау я ў Іраке, Ды там піндосы. Во дурдом! На Кубу? Дык Фідэль ужо старый, Калі памрэ - апяць хана, Кубінцы - дзеці Чэ Гевары Прырэжуць, быццам барана. А на Радзіме - во зараза - Ужэ смяюцца нада мной, Маі высмеіваюць фразы, Сатыры пішуць. Божа ж мой! Сасед бальшой і сільны дужа, Той, у каго ў кварціры газ, Крычыць: "Трубу аддай мне, дружа, Іначай будзеш... нехарошы чалавек!" У мазаічным сваім адчаі Адзін, з бутэлькай сам-насам Сяджу, сасуд у руках сціскаю І жаба душыць - не аддам!
|